Hoppa till huvudinnehåll
Växtbaserade hamburgare utspridda på en grön bakgrund.
Vegokoll

Burger King Tyskland har startat en stor växtbaserad kampanj!

Burger King Tyskland erbjuder numera en köttfri version av allt på menyn! Marknadsföringskampanjen har varit stor och hittills har de blivit hyllade i de flesta medier.

Efter Burger King Tysklands helt veganska pop-up-butik i Köln under 2021 går det numera att få alla deras burgare med en växtbaserad biff, till samma pris dessutom! Burger King Tysklands växtbaserade menyalternativ innehåller veganskt kött från The Vegetarian Butcher.

Under det senaste året har Burger King utan tvekan växt mycket inom växtbaserade snabbmatsalternativ. Medan flera snabbmatskedjor har veganska alternativ nu, har det multinationella företaget utökat sitt köttfria utbud över hela världen. De har till och med öppnat ett antal 100 procent växtbaserade platser.

Från och med nu kan gästerna på Burger King välja mellan växtbaserat och kött för alla produkter. Och utan att göra några kompromisser när det gäller smak, står det på Burger King Tysklands hemsida.

De är det första snabbmatsföretaget någonsin i Tyskland som har fått ett V-Label-certifikat (ProVeg) för sina veganska produkter (deras Long Chicken och nuggests). Deras hamburgare grillas fortfarande på samma spis som köttburgarna, så de kan inte veganmärkas.

Vi är det första stora företaget i snabbmatssektorn som gör detta och har därmed mer än fördubblat vårt utbud av växtbaserade produkter. Den stora gruppen vi vill vända oss till är flexitarianer. Men utöver det förstås även vegetarianer och veganer, säger Klaus Schmäing, kedjans marknadsdirektör.

Utöver Burger King Tysklands insats så har Burger King i Österrike haft en kampanj där de, när du beställde en hamburgare, frågade dig "Normal oder mit Fleisch?” som betyder ”Vanlig, eller med kött?" som förvirrade och fängslade många människor.

Vego i 28 dagar - antar du utmaningen? Testa att äta växtbaserat med oss! Helt utan kostnad får du smarriga recept, enkla veckomenyer och hjälpsamma tips skickade till dig via mail varje måndag under 4 veckor.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden