Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Bastard Burgers fortsätter att satsa på veganskt - nu med ny Beyond Meat

"Go Vegan Like A Bastard" är en ny slogan från Bastard Burgers som fortsätter att storsatsa på det veganska. Hamburgerkedjan från Norrland stöttar också Veganuari 2021 med månadsburgaren Bastardo Truffle - som innehåller en nyare, bättre och godare Beyond Meat-patty.

Hållbarhetsarbetet och det gröna tänket har funnits med sedan starten hos Bastard Burgers. Därför erbjuder populära hamburgerkedjan en stor vegansk meny med flera olika burgare och många sides att välja mellan.

För Bastard Burgers var det således självklart att hoppa på Veganuari 2021. 

– Veganuari är en fint initiativ som vi självklart hoppar på. Vi ser det som ett perfekt läge att få fler av våra gäster att prova vegansk streetfood. Nu har vi också en helt ny produkt, smashed Beyond Meat, som vi hoppas kommer göra succé runt om i landet, säger Kim Markström, marknadschef på Bastard Burgers.

För att fira årets stora veganmånad lanserades en speciell Veganuari-burgare: Bastardo Truffle. Förutom att den är otroligt god och är en Veganuari-burgare är den speciell på ytterligare ett sätt: den innehåller en sprillans ny patty.

 

Beyond Meat Burger som alla veganska burgare hos Bastard Burgers innehåller, har kommit ut med en ny version av deras produkt med nytt (och godare) recept. Det som framför allt skiljer utformningen och texturen som nu är naturligare.

Dessutom har den ett lägre klimatavtryck.

–  Beyond har flyttat sin produktion från USA till Europa som gör att den också blir väldigt mycket mer klimatsmart och det tycker vi är skitbra, säger Jonas, chefskock på Bastard Burgers.

Veganuari-burgaren tar förändringen ännu ett steg och smashar den nya Beyond-pattyn. Bastardo Truffle innehåller också tryffelmayo, silverlök, picklad gurka, ost, tryffelkaramelliserad lök och Bastardo Hot Sauce. 

Vi har fått feedback från gäster som tror att de fått kött. Men så är inte fallet. Våra veganska produkter serveras alltid i gröna fickor och vi har bra rutiner kring det här, säger Jonas.

Passa på att testa Bastardo Truffle innan januari tar slut. Den finns både på alla restauranger och alla utkörningsplattformar. Passa i samma veva på att anmäla dig till Veganuari, för visst kommer det bli en god månad när Bastard Burgers-burgare finns tillgängliga! Så Go Vegan Like A Bastard!

Testa att äta veganskt under januari du också. Vi hjälper till med smarriga recept, enkla veckomenyer och hjälpsamma tips.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden