Hoppa till huvudinnehåll
sju förpackningar kolor från Åre chokladfabrik
Vegokoll

Åre Chokladfabrik lanserar ny vegansk kollektion

Åre Chokladfabrik släpper sin största veganska nyhet hittills! Med en bred kollektion bestående av kolor i olika smaker hoppas Åreföretaget på att kunna inspirera fler att välja veganska alternativ i chokladhyllan. 
 

Förra veckan släppte FN en ny klimatrapport. I den beskrivs bland annat hur livsmedelsproduktionen och våra kostvanor måste förändras radikalt för en chans att nå de globala klimatmålen. På chokladfabriken i Åre började resan mot mer klimatsmarta praliner för nästan fem år sedan. Medarbetarna började experimentera i köket med målet att hitta recept på en vegansk choklad lika god som vanlig choklad som baseras på smör och grädde. 

Medarbetarna agerade både smak- och testpanel och var alla var starkt engagerade i arbetet. Det tog nästan två år innan alla var helt nöjda med både smak och konsistens och 2017 släppte Åre Chokladfabrik sina tre första veganska strutar. Det blev snabbt en succé.  

I år väljer Åre Chokladfabrik att göra en ännu större satsning på klimatsmarta praliner då man under Formex 20-23 augusti, nordens största mat- och inredningsmässa, släpper en hel kollektion bestående av sju strutar med veganska kolor.

Den veganska kollektionen består av bland annat chokladkola, lakritskola, hallonkola och mintkola. Förpackningarna skiljer sig från andra förpackningar från Åre Chokladfabrik. De har specialritats med inspiration från Åres natur – av en mycket speciell anledning. Marina berättar:  

Vi ville lyfta naturen även på förpackningarna. Den kärlek vi känner till Åre och fjällen här är stark. Vi vill att alla ska förstå hur unik miljön här är. Tittar du noga på förpackningarna ser du bland annat Tännforsens vilda virvlar, norrskenet som dansar över himlen och vårens dramatiska islossning på Åresjön. De milsvida fjällvyerna, hallonsnåren intill Skutan, de täta granskogarna och flatljuset en snöig dag i skidbacken.   

Den nya veganska kolakollektionen från Åre Chokladfabrik släpps den 20 augusti och kommer kort därefter att finnas i butiker runt om i landet. Det kommer också att vara möjligt att beställa strutarna i chokladfabrikens webbshop.

...men klimathotet är skrämmande och påverkar oss alla. Därför känns det rätt att satsa på fler veganska alternativ som hjälper fler att förstå att det som gör gott – också kan smaka gott.
Marina Jedheim Hansson, en av Åre Chokladfabriks ägare och grundare

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden