Hoppa till huvudinnehåll
Växtbaserade nuggets i påse och uppdukade på olika sätt med mycket grönt på ett rosa bord.
Vegokoll

Anamma är Sveriges mest rekommenderade varumärke

Veganskt märke är mest populärt! Anamma hamnar på första plats som det mest rekommenderade varumärket i Sverige.

YouGov har i BrandIndex tittat närmare på vilka företag och varumärken som är bra på att skapa ambassadörer, det vill säga nöjda kunder som rekommenderar dem och deras varumärke till vänner och bekanta.

Anamma, som producerar veganska produkter, hamnar på första plats som det mest rekommenderade varumärket enligt YouGov BrandIndex. Nästan 82 procent av Anammas kunder uppger att de skulle rekommendera varumärket.

Anamma får sällskap av två andra varumärken inom dagligvaror – Västerbottensost på åttonde plats och Oumph! på nionde plats. Två av tre dagligvaror är alltså veganska!

Lönneberga är det varumärke som har förbättrat sitt värde mest sett till rekommendation, jämfört med förra året. Skogaholm hamnar på andra plats på listan över varumärken som har förbättrat sin ställning mest under året och Valio på tredje plats. På åttonde plats placerar sig Pepsi Max och på nionde Oatly.

Rankingen baseras på genomsnittliga data under perioden 1 juni 2021 - 31 maj 2022 och samtliga intervjuer har gjorts med kunder till respektive varumärke/företag. YouGov har endast inkluderat varumärken som baseras på data från minst 100 intervjuer under perioden. I listan med varumärken som ökar mest rankas varumärkena, som sett till rekommendation, förbättrat sitt värde mest under perioden 1 juni 2021-31 maj 2022 jämfört med samma period 2020-2021.

Behöver du mer vegoinspiration i vardagen? Anta “Kycklingfri vardag” och få mail i fyra veckor fullmatat med tips, pepp och supergoda recept som kommer imponera både dig själv och sällskapet!

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden