Hoppa till huvudinnehåll
Chimichangas i en hög på en skärbräda, bredvid står en skål med vegansk créme fraiche och en skål med guacamole

6 veganska recept på tröstmat för tuffa tider

När hösten nalkas och en pandemi fortfarande härjar, så kan vi åtminstone äta god mat. Här har vi samlat våra bästa recept på värmande "comfort food" som vi gärna tröstäter under tider när allt känns lite tuffare än vanligt.

Jordnötskakor med vegansk choklad

Cookies är helt klart en ledare i tröstmat-kategorin! För att göra de extra tröst-kompatibla hackar vi gärna i mörk, ljus eller vit vegansk choklad i smeten också. Det i kombination med det crunchiga jordnötssmöret är oslagbart!

två skålar med soppa står på en randig handduk, bredvid ligger en några skivor bröd

Värmande pumpasoppa

En varm och god soppa är oftast den bästa medicinen mot det mesta. Den här krämiga soppan har butternutpumpa som huvudingrediens. Vi äter den gärna tillsammans med mängder av rostat bröd med rikligt med smör och vegansk ost, för extra tröstpoäng liksom!

Vegansk kycklingpasta med soltorkade tomater

Krämig pasta med vegansk grädde och ost

Att få till en vegansk, krämig pastarätt är så enkelt och det blir ack så gott! Nu kan du ta ditt pasta-game till en helt ny nivå i det här receptet med växtbaserad grädde, valfria vegobitar av soja eller ärtprotein. Servera gärna med en stor mängd riven vegansk ost för extra krämighet och tröst.

Veganska muffins på tårtfat

Cupcakes för dig som älskar choklad

Smakrika, saftiga och chokladiga - behöver vi säga mer? Cupcakes höjer alltid humöret till det bättre. Just dessa kan du till och med göra en vegoskeptiker gladare med! Goda som muffins eller som cupcakes med den mumsiga glasyren på.

Veganska vesuvio pizza på ett bord

Vegansk capricciosa

 Om det inte finns ett pizzahak i närheten som erbjuder veganska pizzor, så är det faktiskt busenkelt att göra hemma. Majoriteten av de pizzakit som säljs i butiker är nämligen veganska, då behöver du bara tänka på topping - och i det här receptet kör vi fejkon och champinjoner.

Chimichangas i en hög på en skärbräda, bredvid står en skål med vegansk créme fraiche och en skål med guacamole

Chimichangas

Chimichangas är typ som friterade burritos, perfekta för när du behöver en liten "pick-me-up" eller, såklart, när du vill ta din tacofredag till en ny nivå. Ett hett tips är att du kan frysa in de saftiga rullarna och steka dem senare - om det är så att du behöver ett skafferi för de gångerna du behöver tröstmat!

Få mer inspiration i brevlådan! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin! 

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden