Hoppa till huvudinnehåll

5 söta tips till chokladälskarens Alla hjärtans dag

Kärlek och choklad går hand i hand. Därför tycker vi att årets kärleksdag bör firas med kopiösa mängder choklad i alla dess former! Här kommer några söta, veganska recept till chokladälskaren. Glad Alla hjärtans dag önskar vi er alla! <3 

Pannkakor och hemmagjord nutella

Alla hjärtans dag (och alla dagar egentligen) inleds på bästa sätt med pannkakor och nutella om du frågar oss! Här kan du imponera både dig själv och andra med en hemmagjord vegansk nutella och detta klassiska recept på veganska pannkakor.

Kärleksmums

Det ultimata kärleksfikat - det hörs ju på namnet! Det här receptet får vi från Frida Svanberg, känd från Fridas vegobak. Förresten, i receptet så är glasyren redan dubblad, så du får ett tjockt lager av chokladig kaffeglasyr som passar utmärkt till den saftiga chokladkakan. En riktigt saftig chokladbomb alltså! 

Till receptet!

Chokladbitar med kokosfyllning på en vit skärbräda, bredvid ligger några jordgubbar och kokosbitar

Chokladbitar med kokos

Gillar du Bounty? Här kommer de i en vegansk version med en twist: chokladbitar fyllda med kokos som är perfekta att nibbla på till kvällens film.

Till receptet!

Veganska muffins på tårtfat

Double Chocolate Cupcakes

Vad är bättre än choklad? Dubbel choklad! Smakrika och saftiga cupcakes som också är perfekta att bjuda någon som är skeptisk mot veganmat på. Det här recept kommer från den veganska Afternoon Tea- boken Pure Decadence skriven av Johanna Ståhl.

Till receptet!

Vegansk chokladpaj på ett bord

Chokladtryffelpaj

En sådan där efterrätt det inte går att få nog av! Sprödhet från digistivekex, fyllig chokladsmak med en touch av hallon och lime. M-u-m-s.  

Till receptet!

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden