Hoppa till huvudinnehåll
Pumpor i kyrkogård i den läskiga natten - Halloween bakgrund

10 sorters veganskt godis till Halloween

Oavsett om du gillar att klä ut dig till något läskigt eller se på skräckfilm så är Halloween den perfekta helgen för att också mysa i soffan med en skål godis (finns det ens något bättre att göra än just det i höstrusket?) Här har vi listat 10 olika sorters Halloweenvänligt veganskt godis som du kan fylla skålen med!

Tre godisbitar i form av en tandrad uppradade i en cirkel mot en vit bakgrund

Mjölktänder från CandyKing

Rolig klassiker som har gått och blivit vegansk! 

Tre godisbitar i form av läppar uppradade i en cirkel mot en vit bakgrund

Hot Lips från CandyKing

Lika roliga som tänderna på Halloween är CandyKings läppar. 

tre salta godis dödskallar på en vit bakgrund

Pepprade Dödskallar från CandyKing

Dessa dödskallar passar perfekt till Halloween och saltlakritsälskaren. 

tre godisar mot en vit bakgrund

Halloweenspöke från Bubs

Tycker du det är otäckt med skräckfilmer? Tänk att det är på låtsas. Den riktiga skräcken är att inte ha tillräckligt många Halloweenspöken hemma till filmen. Halloweenspöken är något så overkligt som dubbelgjutna gelé- och skumgodisar med persikasmak. Om du får ett omärkt VHS-band skickat till dig bör du vara orolig på riktigt. Vem använder VHS liksom?

En dödskallegodis i orange och svart mot en vit bakgrund.

Halloweenskalle från Bubs

När någon knackar på din dörr en mörk höstnatt står du oftast inför två val: Behåll alla Halloweenskallar för dig själv eller ge bort dem till demonerna vid din tröskel. Hur du än gör, så är du alltid en vinnare när dessa gör hembesök.

tre salta godis dödskallar på en vit bakgrund

Saltskallar från Bubs

Saltskallen är barn till den Stora Saltskallen. Och precis som sin välkända förälder är den salt, mörk och genuint intresserad av hårdrock. Den är dock för ung för att gå på festival själv, men hänger gärna med i målsmans sällskap.

En stor godisdödskallen i rött och svart mot en vit bakgrund.

Hallonlakritsskalle från Bubs

Hallonlakritsskallen behöver kanske ingen närmare presentation. Men, om du ändå vill veta: Den är en söt och salt dröm med en spännande form. En av Sveriges mest sålda och omtyckta godisbitar. Det här är originalet som förändrade världen.

En dödskallegodis i rosa och svart mot en vit bakgrund.

Hallonlakritsskalle Skum från Bubs

Kusinen från landet eller kusinen från storstan? Man vet inte riktigt var man har den här mångfacetterade släktingen till den vanliga Hallonlakritsskallen. Hursomhelst är den något mildare i smaken och mjukare i konsistensen än släktens stora superstjärna. Färgen är också lite ljusare.

En godis mot en vit bakgrund

Kola/Salta Ovaler från Bubs

Kola och lakrits är lite som Bonnie and Clyde – förälskade, uppkäftiga och ikoniska. När det söta och salta möts slår det små godisgnistor. Det slår dock inte riktiga gnistor, det är bara en målande beskrivning. Tillsammans är kola och lakrits en farligt god smakkombination.

två bläckfiskgodisar mot en vit bakgrund

Bläckfiskar Saltade från Bubs

Salt förhöjer smaken, eller hur är det man brukar säga? Det gäller förstås även godis och framförallt godis som ser ut som bläckfiskar. Dessa små gynnare i godissläktet Candy Cephalopoda smakar saltlakrits.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden