Hoppa till huvudinnehåll

10 sorters veganskt godis till Halloween

Oavsett om du gillar att klä ut dig till något läskigt eller se på skräckfilm så är Halloween den perfekta helgen för att också mysa i soffan med en skål godis (finns det ens något bättre att göra än just det i höstrusket?) Här har vi  listat 10 olika sorter vegovänligt godis som du kan fylla skålen med under Halloween 2020.

Hallonlakritsskallen, röd ena halvan svart andra halvan, står BUBS i pannan, står på ett svart golv mot en grön bakgrund

Hallonlakritsskallen från Bubs

Gelégodis med hallon/saltlakritssmak. Den legendariska skallen finns inte bara i lösgodisdisken, utan även i praktiska påsar. Veganer jublade när skallen nyligen blev vegansk.

Blåbär- och hallongodis från Jom

Med hållbarhet och kvalité är JOM ett godis där gelatin, gluten och palmolja har ersatts av endast ekologiska och veganska råvaror.  Det finns olika påsar med olika smaker tillgängliga. Just den här är en sur påse med gummy-bear stil på bitarna i smak av blåbär och hallon.  

Extra salt saltlakrits från Wellibites

Denna passar den kräsne lakritsfantasten och finsmakaren - som också är glutenfri! Bonus är att den är berikad med vitamin B12.

Peach rings från Green Star

Peach kanske kan kännas lite somrigt (peach - beach) men samtidigt känns det som att färgerna på dessa persikoringar passar himla bra till Halloween också!

Salmiakbalkar från Cloetta

Klassiker! Men visste du att de är veganska? Annat  Halloween-passande godis som är veganskt i lakritsväg från Cloetta är bland annat de supersalta sjöstjärnorna. 

Halloweenspöken från Bubs

Mer från Bubs! Hur söta är inte dessa små spöken? Perfekta godiset till Halloweenfirandet om du frågar oss. Dessa Halloweenspöken är dubbelgjutna gelé- och skumgodisar med persikasmak.

Vegobears från Candypeople

Vegobears-påsarna kommer i två smaker, en av dem är denna med smak av lakrits. Den andra är en mer söt variant med fruktiga smaker.

Geléhallon från Vegangodis

Företaget Vegangodis i Skänninge i Östergötland tillverkar klassiska geléhallon - fast veganska! Passande till Halloween med den röda färgen som kan få det att se lite "blodigt" ut i godisskålen.

Tuttifrutti från Fazer

För lite mer färg i skålen så passar det ju fint med Tuttifrutti som bidrar med lite pumpa-anda! Tutti Frutti är en gammal favorit med mjukt, friskt och fruktigt gelégodis med aromer från äpple, päron, hallon och citron. Sedan en tid tillbaka är de helt fria från gelatin!
 

Mörk choklad med smak av apelsin och ingefära från Malmö chokladfabrik

Chokladälskaren måste ju också kunna plocka något från godisskålen. Den här känns passande till säsongen men det finns såklart huuuuur mycket annan choklad som är vegansk som helst ute i butikerna. Mörk, vit och olika typer av mjölkchoklad, utan komjölk då. Bara kolla i godishyllorna i din närmsta matbutik!

Skänk en gåva till Djurens Rätts arbete! Som givare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden