Hoppa till huvudinnehåll
Vegoprodukter i butikshylla
Vegokoll

Vegokött är årets trendigaste livsmedel!

Vilket är årets trendigaste livsedel? Vegetariska alternativ till kött! Det blev svaret när branschorganisationen Livsmedelsföretagen, via Demoskop, frågade 1 500 svenskar.

Att vegoprodukter ökar i popularitet har nog de flesta märkt. Under 2021 har vi sett otaliga fantastiska produktlanseringar och anledningarna till att välja vego är fler än någonsin. Att vegokött utses till årets trendigaste livsmedel känns därför både rimligt och glädjande.

Bland köttsubstituten som bidrar till den uppåtgående trenden nämner sajten Livsmedelsnyheter formbar färs, Oumph!, tofu, tempeh och Quorn, men även nya, veganska produkter från svenska köttproducenter.

Vegetariska alternativ till kött är en oerhört spännande produktkategori. Svenska producenter som Atria, Findus, Food for Progress, Nestlé/Hälsans kök, Orkla Foods Sverige/Anamma och VegMe driver utvecklingen av vegetariska alternativ på ett sätt som hade varit svårt att förutse bara några år sedan. Och de har god hjälp av att svenskarna är ett nyfiket folk som gärna utmanar sig själva när det gäller mat och dryck, säger Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen.

Undersökningen i fråga genomfördes under mitten av november 2021, och totalt 1472 personer över 18 år intervjuades.

Få mer inspiration i brevlådan eller inkorgen! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden