Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk camembert tillsammans med pepparkakor
Vegokoll

Vegansk Camembert eller Roquefort i Stockholm 

Radisson Blu Royal Park är ett oerhört veganvänligt hotell. Placerad precis utanför tullarna i Stockholm är det ett perfekt hotell för konferenser eller helgspa. Under helgerna serveras deras berömda växtbaserade bruncher och för dig som gillar yoga så ingår ett yogapass på söndagar vid köp av brunch. 

Förutom att servera Stockholms bästa veganska brunch så erbjuder de en vegansk avsmakningsmeny och en vegansk a la carté meny på kvällarna. Avsmakningsmenyn är tillfällig men á la cartemenyn finns alltid på plats och ligger i fokus, den är utvecklad tillsammans med den berömda kocken Dough McNish. Här har hotellet vänt på rollerna och erbjuder animaliska alternativ för de gästerna som verkligen inte kan tänka sig att äta veganskt. Målet är att hotellet enbart ska erbjuda växtbaserade alternativ inom några år, ett ambitiöst mål för ett hotell i denna skala. 

Vegansk camembert

 

Deras Health Club som erbjuder allt från spa till gym serverar enbart veganska alternativ vid kassan. Veganska wraps, protienbars och juicer. Men deras satsningar på det gröna slutar inte här. På källarplan pågår utveckling under varumärket John & Co av till exempel deras veganska ostar. De har utvecklat ostar som Camembert och Roquefort i deras Plant lab tillsammans med egengjord tempeh och de veganska glassarna Sophies Raw. 

Vegansk Roquefort

 

Under de senaste månader har deras källarlokaler omvandlats till en egen produktionsanläggning. Välj Vego får ta sig en rundtur och det är en imponerande produktion som pågår under ytan. Ett helt rum för lagring av ostar, skilda kylar för de olika mögelostarna och ett eget rum för disk och desinfektering av all utrustning. Det gäller att vara noggrant med hygienen för att t.ex inte roquefort sporerna ska spridas till de andra ostarna. Basen på John & Co ostarna utgörs av cashewnötter och mottagandet har varit positivt. Redan nu kan brunchgäster köpa ostarna hem och förhoppningen är att ostarna ska ta sig utanför hotellets väggar i början 2020 och säljas i diverse butiker. 

Diverse veganska ostar lagras

 

Hotellet fortsätter att lägga stort krut på den växtbaserade kosten och kommer även att erbjuda ett helt veganskt julbord i år signerad av den populära kocken Dough McNish. 

Missa inte en barnvänlig jul tillsammans med Petra Cavini på Radisson Blu.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden