Hoppa till huvudinnehåll
Två tubs med Ben & Jerry's-glass och pretzels, jordnötssmör och brownies i bakgrunden. Tuben till vänster är Netflix & Chill'd icke-vegansk, tuben till höger är Netflix and Chill'd vegansk, non-dairy
Vegokoll

Vad hände med Ben & Jerry’s Non-Dairy Netflix & Chill'd?

Det har gått lång tid sedan Ben & Jerry’s gick ut med nyheten om sin veganska Non-Dairy Netflix & Chill’d. Många väntar ivrigt på att den ska komma till Sverige. Men frågan är, när gör den det? Välj Vego kontaktade Ben & Jerry’s Sverige för att ta reda på det!

I januari gick Ben & Jerry’s ut med att de släpper en ny glass: Netflix & Chilll’d. Och som namnet antyder är detta ett samarbete med streamingjätten Netflix.

Nyheten kom i två varianter, en vegansk och en icke-vegansk. Den veganska har en bas med mandelmjölk annars är de olika varianterna lika varandra. Glassen i sig innehåller det som hör en filmkväll till (för vissa i alla fall): smak av jordnötssmör, varvat med salta kringlor (eller pretzels) och fudgebrownies.

När nyheten kom i januari fick vi höra att den skulle lanseras i Sverige inom kort men att det inte fanns något exakt datum än.

Nu ungefär åtta månader senare är det många som undrar vad som egentligen hände med filmkvällsglassen, så Välj Vego tog tag i saken och vi hörde av oss till Ben & Jerry’s i Sverige.

Svaret blev att att Non-Dairy Netflix & Chill’d inte finns i Sveriges sortiment och vi vet fortfarande inte när eller om den kommer.

- Idag kan vi inte ge något datum för en eventuell lansering här i Sverige, men visst vore det fantastiskt om fler veganska smaker kom hit, säger Emma Tuvesson från Ben & Jerry’s Sverige och fortsätter:

- Som alltid är vi intresserade av vad våra fans önskar och utforskar hela tiden nya smaker att introducera på marknaden.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden