Hoppa till huvudinnehåll
Auberginesill i senap i en skål på skärbräda av trä, med färsk dill vid sidan av.

Sex sorters vegansk sill

Sillen har en viktig plats vid många högtider. Du som äter veganskt behöver inte gå miste om något utan kan göra egen sill av aubergine eller tofu. Eftersom smaken är som baken tipsar vi här om sex olika sorter, så att du kan hitta din favorit!

Vegansk skärgårdssill på dukat bord

Vegansk skärgårdssill

Denna sill görs på auberginebitar som först kokas i lätt i saltat vatten. Den krämiga basen görs av vegansk creme fraiche och vegansk majonäs, och smaksätts med bl.a. dill, citron och tångrom. Mums!

Auberginesill i senap i en skål på skärbräda av trä, med färsk dill vid sidan av.

Auberginesill i senapssås

En annan klassisk smak är senapssillen. Här har vi veganiserat den genom att byta ut fisken mot aubergine och grädden mot sojagrädde. Med några få, enkla ingredienser slänger du ihop denna!

Vegansk glasmästarsill i vackert glas mot bakgrund av juldekorationer.

Vegansk glasmästarsill

Även denna vackra variant är baserad på aubergine, men här får den göra sällskap med tunna morotsskivor och rödlök. Låt den vila i kylen över natten för att dra åt sig den goda smaken från lagerbladen och kryddpepparn.

Vegansk sill av tofu i en glasburk för inläggning.

Vegansk inlagd sill med tofu

Du som är skeptiskt till aubergine kanske hellre vill testa denna veganska sill av tofu? Denna får en lite skarpare smak från bl.a. ättiksprit, senapsfrö, saltgurka och purjolök som gifter sig perfekt i inläggningen!

Vegansk sill med wasabi, på en liten skiva bröd, garnerad med dill.

Auberginesill med smak av wasabi

Du som är öppen för att prova nytt rekommenderas att testa denna spännande veganska sill av aubergine med en extra kick från wasabi! Den krämiga basen av vegansk grädde och vegansk majonäs rundar av smakerna från bl.a. wasabi, lime och gräslök.

Vegansk sill med rödbetslag, i glas på somrigt dekorerat bord.

Auberginesill i rödbetslag

En vacker variant att servera bredvid rödbetssalladen på julbordet. Auberginesillen gör här sällskap med tärnat äpple, kapris och rödlök, i lag med rödbetsspad och citronjuice.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med en valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden