Hoppa till huvudinnehåll
Tre flaskor med vegansk sås uppstaplade mot en vit bakgrund
Vegokoll

Sevan tar veganskt till den kylda såshyllan!

I Sevans fabrik i Rosersberg norr om Stockholm tillverkas inte enbart hummus och falafel, utan numera även såser. Med inspiration från de olika köken i Mellanöstern lanserar de nu tre veganska kylda såser som både kan lyfta vardagsrätter och bli festmåltidens samtalsämne.

Det här är såserna vi själva har saknat och där vi har ärat vårt ursprung i Mellanösterns varierade kök när vi utvecklat smakerna. Vi ser såsen som räddaren i nöden när du behöver snabb hjälp att variera dina vardagsrätter eller pigga upp en lunchlåda. Vi har valt den tveklöst bästa flaskan för att du ska kunna dosera utan spill och göra snygga uppläggningar, säger Sara Herza, kategorichef på Sevan.

Tahinisås 200 ml – rekommenderat pris 25,90 kr

Sevans version av den klassiska libanesiska tahinisåsen Tarator smaksatt med citron och vitlök. Basen är Sevans ljusa tahini, sesampasta, som ger såsen en nötig och fyllig smak. Lyfter falafel, kyckling och sallader till nya smakupplevelser.

Harissamayo 200 ml – rekommenderat pris 25,90 kr

Här har Sevan blandat deras chilistarka Harissa i kombination med en krämig vegansk majonnäsbas och skapat en mycket allsidig smaksättare. Passar till mat som behöver lite extra sting – grillat, mackor och sallader.

Grön Chilisås 200 ml – rekommenderat pris 25,90 kr

Inspirerad av Zhug, en grön kryddig sås med ursprung i Mellanöstern. Bjuder på hetta från picklad grön jalapeño, färska korianderblad och en hint kardemumma. Kombinera med rostade grönsaker, grillat kött eller ost.

Finns i ICAs butiker från och med vecka 36.

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Ladda ner vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden