Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Så ordnar du en vegansk buu-ffé på Halloween

Under dessa tider kanske du varken har ork eller tid att ordna allt från scratch men vill kanske ändå fixa en läskigt god buffé där hemma till helgen. Här är tips på vad du kan fixa ihop för att ordna en Halloween-inspirerad växtbaserad buffé på nolltid.

Rör till det med röror

Det finns så många goda veganska röror ute i matbutikerna! Här är en bra chans att få in lite av de "Halloween-iga" färgerna orange och rött. Här är tre exempel:

 

Vilken soppa!

Gör en enkel värmande soppa som en del av din läskiga buffé. Varför inte testa den här krämiga soppan gjord på säsongens populära butternutpumpa?

Till soppa är bröd lika självklart som spöken till Halloween, så se till att servera några skivor riktigt grovt mörkt bröd till och presentera det som sotat bröd (bara fantasin sätter gränser!)

Det läskiga (vego)köttet

Nuförtiden finns det mycket fejkkött som är helt växtbaserat och som smakar läskigt likt kött från djur. Oavsett om du är en älskare av vegoköttet eller ej, så är det en passande gäst på Halloween-buu-ffén - just på grund av dess läskiga likhet med kött från djur.

Det finns många sådana produkter ute i butik, så välj den som du tycker är mest ruggigt likt animaliskt kött.

Här är hur som helst tips på tre olika köttsubstitut du kan ha på Halloween-bordet:

  • Beyond meat burgare: tärna upp och sätt tandpetare i så blir det perfekt läskigt nibble
  • Prinskorvar från Anamma: presentera dem som avhuggna fingrar, det gör middagsbordet bra mycket läskigare! (okej, aningen långsökt kanske. Men de är goda, okej?)
  • Bärta helbit: Bärta är fermenterade gula ärtor som är så gott! Men när du skär i den (eller tempeh som är en liknande produkt, fast fermenterade sojabönor) så kan det på nära håll se ut som mögel. Så varför inte skrämma upp gästerna med att servera möglig-ish mat? 

Mean and green

Förslag på vad du kan hitta på med saker från frukt- och grönsaksavdelningen kommer här!

  • Gurk- och morotsstavar
  • Karva ut paprikor istället för pumpor för en enklare variant av Halloween-klassikern.
  • Skala clementiner, skär sedan smala bitar av selleri och sätt i mitten så de ser ut som små pumpor
  • Skär bananer på mitten, stoppa sedan i veganska chocolate chip som ögon och en kaffeböna som mun. Tadaaa: du har nu bananspöken!

Skrämmande snacks och dryck

Godis och chips är givet året runt. Men varför inte göra det lite helvetes-hett med Hot Holiday dippmix från Estrella?  Servera med valfria chips! 

Vill du ha lite mer sött, så kan du spana in listan över passande veganskt Halloweengodis. 

Ja, törstig lär du ju bli med allt ovanstående, så då fattas bara drycken! 

Och vad passar väl bättre än en Drak-ulla Mocktail då? En hetröd juice med rödbetor, ingefära och äpple. Du hittar receptet här.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.  

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden