Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegoguiden

Så kommer du igång

Vissa kan ändra sina kostvanor över natten andra behöver några månader på sig. Ta saker i din egen takt. Vad hindrar dig och vad motiverar dig? Här kommer ett par idéer om hur du kan börja välja vego!

1. Börja smått

Går du och funderar på att bli vegan men det känns som att det är det mest komplicerade kosten i världshistorien? Det är okej, du är inte ensam. Ta saker i din egen takt  och sätt ett mål. Börja med en vegansk rätt i veckan. Känns det för enkelt? Byt ut målet mot en vegandag, en veganvecka, en veganmånad, ett veganår! Desto mer grönt du lagar och köper desto enklare blir det.

Du kan också börja med att sluta äta det som är värst för dig. Genom att välja bort fiskar, kycklingar och ägg så besparar du många liv. Fisk- och kycklingindustrin drabbar flest djur medan nötkött drabbar klimatet hårdast. 

2. Lista ut vad som hindrar dig

3. Upptäck utbudet och bli inspirerad

Här på sajten hittar du massvis med inspirerande artiklar och recept. I Vegolistan kan du hitta nya produkter eller kanske produkter du inte visste var veganska. Där kan du bläddra bland chips, fikabröd, ost med mera! Följ Välj Vego på Facebook och Instagram för att fylla ditt flöde med inspiration och nyheter <3

Gå in på Instagram och sök på #vegan för att hitta nya favoritkonton och inspirerande bilder. På Pinterest hittar du också snygga bilder!

Dessutom hittar du fantastiska recept hos Sveriges främsta vegotidningar - Vegomagasinet & Vegogourmet.

4. Gå på en mässa

Vegomässor är ett jättebra tillfälle att prova veganska produkter och maträtter. Vi på Djurens Rätt arrangerar mässan Vegovision som besöker Umeå, Stockholm och Göteborg.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt