Hoppa till huvudinnehåll
Skål med ris, vegobitar i jordnötssås och koriandersallad

Vegobitar i jordnötssås

Vi varnar för den här rätten då den kan vara beroendeframkallande! Finns det en bättre kombination än jordnötssmör, hetta och sälta? Tillsammans med vegobitar, frisk lime och koriander får du en magisk gryta som piffar upp de allt kallare dagarna.

25-30 min
Middag
Lunch
Glutenfritt
Barnvänligt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner

Jordnötssås

1 dl jordnötssmör
1 dl hoisinsås
2 msk sambal olek
2 cm skalad och hackad ingefära
2 dl limejuice
320 g vegobitar (går bra att ersätta med tofu eller kikärtor)
smaka av om salt behövs

Serveras tillsammans med grönsallad och ris

3 dl ris
3 dl koriander
3 dl ruccola
1 lime
1 dl jordnötter
  1. Börja med att vispa ihop jordnötssmör, hoisinsås, sambal olek, ingefära och limejuice i en skål.
  2. Värm upp en panna och stek på vegobitarna tills de får en fin yta. Häll över jordnötssåsen och låt de vila i pannan utan värme.
  3. Koka riset enligt anvisningar.  Servera tillsammans med rostade jordnötter, lime och en grönsallad av ruccola och koriander.
    Skål med ris, vegobitar i jordnötssås och koriandersallad

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt