Hoppa till huvudinnehåll
Veganska jordnötsnudlar

Veganska jordnötsnudlar

Nudelrätter gör sig riktigt bra i vegansk version! Dessa nudlar har fått smak av bl.a. jordnötter, ingefära och chili. Utöver vegokyckling innehåller rätten även morot, broccoli och savoykål - en kålsort som är lite mildare i smaken än mycket annan kål och därför är god att äta både rå och, som här, tillagad ihop med annat. Receptet kommer från Frida, @tinyjunglecrib på Instagram.

Veganiserad
Middag
Lunch

Ingredienser

4 portioner
2 paket udonnudlar
4 färska champinjoner
1 gul lök
1 morot
Broccoli (efter smak)
Savoykål (efter smak)
Vegokyckling (t.ex. anamma vegobitar)
5 cm ingefära
1/2 röd chili
4 vitlöksklyftor
1/2 msk sesamolja
1/2 msk risvinäger
1 dl jordnötssmör (slät)
1 msk soja
1 msk sweet chili sås
  1. Koka nudlar enligt anvisning på paketet (spara 1/2 dl av vattnet vid avhällning).
  2. Hacka morot, broccoli, lök, champinjoner och savoykål. Stek i olja på hög värme några minuter. Salta rikligt! Sänk värmen och tillsätt vegobitar.
  3. Skala ingefäran och lägg i mixer tillsammans med vitlök och chili. Mixa tills allt är uppdelat i småbitar.
  4. Blanda jordnötssmör, risvinäger, sesamolja, soja och sweet chili i en skål. Tillsätt ingefärsmixen och 1/2 dl av vattnet som nudlarna kokat i.
  5. När nudlar och wok är klara häller du nudlarna och jordnötssåsen i stekpannan och blandar noga.
  6. Servera gärna med sesamfrön, salladslök och rostad lök.
Veganska jordnötsnudlar

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden