Hoppa till huvudinnehåll
en tallrik med mustig viltgryta på ett bord, bredvid ligger några morötter och en vitlök

Vegansk viltgryta

Recept på en vegansk viltgryta, mustig och värmande!

25 min
Under 30 min
Middag
Billiga veganska recept
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
280 g vegobitar, tex Oumph! The Chunk
3 dl kryddigt och mustigt rött vin
1 dl japansk sojasås (välj glutenfritt vid celiaki)
2 gula lökar, ca 200 g
200 g morötter
2 msk rapsolja
150 gram valfri svamp
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
kanel
  1. Rensa och dela svamparna i mitten. Skala och hacka löken och morötterna och fräs i en panna med olja. Tillsätt sojabitarna, vin och soja och krydda efter smak med peppar, kanel och eventuellt en nypa salt.
  2. Om smaken blir för kraftig, tillsätt 1 dl vatten. Låt puttra i 30 minuter och servera med mathavre eller potatis.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden