Hoppa till huvudinnehåll
Smördegspaj med grönkål, soltorkade tomater, fikon och vegansk feta på en bräda

Vegansk smördegspaj med grönkål, feta och fikon

Denna festliga veganska smördegspaj gör sig bra både under nyår, julbordet, födelsedagen eller till en lyxig fredagsmiddag. Den tar bara 20 minuter att få ihop och sältan från vegansk feta och soltorkade tomater tillsammans med sötman från fikon skapar en oemotståndlig god kombination.

20 min
Jul
Nyår
Middag
Under 30 min
Veganiserad
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
1 pkt färdig smördeg, 250 g
100 g vegansk feta
2 dl eller 160 g strimlade soltorkade tomater i olja
40 g grönkål, finhackad
2 fikon
  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen och fyll den med grönkål och soltorkade tomater. Grädda pajen i cirka 15 minuter i mitten av ugnen.
  3. Medan pajen gräddas kan du skiva upp fikon och smula ner vegansk fetaost.
  4. Ta ut pajen ur ugnen, toppa med fikon och vegansk fetaost och servera!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden