Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk pepparkaksbrownie

"Ellinor Bakar" bjuder oss på den här underbara, veganska kakan! Kombinationen pepparkaka + brownie är det bästa av två världar och ger en fantastisk konsistens! Du kan enkelt göra kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl och använda glutenfria pepparkakor.

45 min
Efterrätt
Jul
Högtider
Baka
Sojafritt

Ingredienser

14 portioner

Pepparkaksbrownies

100 g mjölkfritt smör
100 g mjölkfritt smör
1 1/2 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 1/2 dl socker
2 1/2dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
Pepparkakor
  1.  Slå på ugnen på 180 grader 
  2. Smält smöret & chokladen i en kastrull
  3. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret i en bunke
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till kakan tillsammans med det smälta smöret & chokladen och kikärtsspadet.
  5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper
  6. Tryck ner krossade pepparkakor
  7. Baka i ugn i ca 25-30min
Foto: Ellinor Bakar

Fler recept från Ellinor Bakar hittar du här.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden