Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk färslimpa med brunsås på en tallrik

Vegansk färslimpa

Färslimpa tillhör den klassiska husmanskosten. Vi på Välj Vego har veganiserat receptet helt utan ströbröd, som annars agerar bindande tillsammans med ägg i den animaliska varianten. Vi tar bara formbarfärs och goda kryddor. Servera tillsammans med potatis, brunsås och lingonsylt! Viktigt med det här receptet är att färsen är upptinad, vegansk formbar färs blir förstörd om du tinar upp den i mikrovågsugn, då tillagas den och går inte att forma.

30 min
Veganiserad
Under 30 min
Glutenfritt
Nötfri
Middag
Barnvänligt
Lunch

Ingredienser

850 formbarfärs
2 msk dijonsenap
1 msk peppar
1 tsk salt
1 msk växtbaserat smör
1 gul lök
  1. Tina upp färsen i god tid, minst en timme innan du ska laga maten.
  2. Börja med att värma upp ugnen till 250 grader. Finhacka en stor lök och blanda färsen, dijonsenap, salt och peppar samt löken i en bunke.
  3. Ta en avlång brödform och smörj in den med växtbaserat smör. Pressa in färsblandningen så att den känns kompakt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera med en god brunsås och tillbehör.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden