Hoppa till huvudinnehåll
Stekt tofufilé med dillsås och potatismos

Stekt tofufilé med vegansk dillsås och potatismos

Stekt tofufilé med dillsås och potatismos, perfekt veganskt alternativ till den svenska husmansklassikern. Receptet kommer från Yipin!

20 min
Middag
Lunch

Ingredienser

2 portioner

Stekt tofufilé med dillsås och potatismos

230 g Yipin tofu dill & sjögräs
5 medelstora potatisar
1 ½ dl frysta ärtor
en klick mjölkfritt smör/margarin
en skvätt växtdryck

Sås

3 dl valfri matgrädde
2 msk citronjuice
½ grönsaksbuljongstärning
1 msk färsk dill (hackad)
salt & peppar
ev. majsstärkelse för tjockare sås

Tillbehör

färsk dill
  1. Koka potatis tills mjuk, samt gröna ärtor. Mixa eller vispa potatisen till ett mos, och blanda i en skvätt växtdryck och en klick mjölkfritt smör. Mixa tills fluffigt.
  2. I en kastrull på medelhög värme, tillsätt alla ingredienser till såsen och koka i ca 5 min eller tills den tjocknat något. För tjockare sås: blanda 1 tsk majsstärkelse med lite kallt vatten i en liten skål. Rör sen ner i kastrullen och låt värmas på tills såsen tjocknat.
  3. Skiva tofun i 2-4 filéer. I en stekpanna med lite mjölkfritt smör, stek tofun på medelhög till hög värme, på varje sida tills den blir gyllene. 
  4. Servera med mos, ärtor och färsk dill. Njut!

Få mer inspiration ett klick bort! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden