Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Mustig viltgryta

Värmande grytor under den kalla halvåret gör susen!

25 min
Under 30 min
Middag
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner
300 g sojabitar (eller annat köttsubstitut)
3 dl kryddigt och mustigt rött vin
1 dl japansk sojasås (Celialki? välj glutenfritt sojasås)
2 gula lökar, ca 200 g
200 g morötter
2 msk rapsolja
150 gram valfri svamp
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
kanel

1. Rensa och dela svamparna i mitten. Skala och hacka löken och morötterna och fräs i en panna med olja. Tillsätt sojabitarna, vin och soja och krydda efter smak med peppar, kanel och eventuellt en nypa salt.

2. Om smaken blir för kraftig, tillsätt 1 dl vatten. Låt puttra i 30 minuter och servera med mathavre eller potatis.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt