Hoppa till huvudinnehåll
Minipizzor med svartkål och fikon på bakplåtspapper

Veganska minipizzor med svartkål och fikon

Små pizzor ser alltid festligt ut och just svartkål och fikon är ett radarpar Mattias Kristiansson vill se mer av. Han tycker att det är sååå smidigt att köpa färdig pizzadeg, men det är helt upp till var och en. Det här veganska receptet kommer från Mattias Kristiansson (Vegomagasinet) från tidningen Djurens Rätt nr 4/2022.

Jul

Ingredienser

8 portioner
1 rulle kyld pizzadeg
1 dl färskost, t ex mjölkfri som Oatly iMat Fraiche
2 svartkålsblad, hackade
2 fikon, i tunna klyftor
2 msk hackade valnötter
½ dl riven parmesanost, t ex Violife Prosociano
salt
svartpeppar
  1. Ta ut 8 rundlar ur pizzadegen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Rulla ut degen och kavla den eventuellt lite tunnare.
  4. Bred ut ett lager med färskost över degen. Toppa med svartkål, fikon, valnötter, riven ost, salt och peppar. Grädda pizzorna i 8-10 minuter eller tills de har fått fint med färg.

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Ladda ner vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden