Hoppa till huvudinnehåll

Krämiga veganska makaroner

Ett enkelt & gott veganskt recept som barnen älskar!

Barnvänligt

Ingredienser

2 portioner
250 g fryst spenat
okokta makaroner för ca 2 personer
1½ dl röda linser (eller använd 3 dl färdigkokta) andra linser går också bra
en stor näve färska champinjoner
2 dl soja- eller havregrädde
salt
svartpeppar
  1. Tina spenaten och koka makaronerna och linserna enligt anvisningar på förpackningarna.
  2. Dela svampen i mindre bitar och fräs dem hastigt.
  3. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt det bli genomvarmt. Smaksätt med salt och svartpeppar och servera med ketchup.

Tips: istället för grädde går det finfint att blanda ner riven vegansk ost.

Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden