Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Gravad morot

Den här godingen måste ha tid att vila under natten, så förbered den gärna dagen innan!

40 min
Jul
Middag
Veganiserad
Förrätt

Ingredienser

4 portioner
500 g morötter
2 dl grovsalt
dill till garnering

Lag

1 msk ättika 12 %
2 msk strösocker
½ dl hett vatten
½ tsk liquid smoke
1 tsk senapsfrö
1 lagerblad
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den svalna helt. Lägg  de sköljda morötterna trångt på en ugnsform på en bädd av flingsalt. Baka i ugnen i ca 40 min tills morötterna är kokta men inte överkokta, de ska behålla spänts. Ta ut och låt svalna.  Dra  sedan av skalet.
  2. Lägg morötterna i en plastpåse tillsammans med lagen och låt vila minst 8 timmar i kylskåp.  Skiva morötterna tunt med mandolin, osthyvel  eller med en vass kniv innan servering och toppa med dill.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt