Hoppa till huvudinnehåll

Fänkålsrostad potatis

Laga potatis i ugn till middagen ikväll! Här möts potatis med en härlig smak av fänkål och rostade sesamfrön.

40 min
Grundrecept
Påsk
Midsommar
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner
1 kg färskpotatis
3 msk sesamfrön
1 msk fänkålsfrön
½ dl fint skuren bladpersilja
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
  1. Borsta potatisen ren och lägg den i en ugnsfast form. Häll över sesamfrön, fänkålsfrön, peppar, salt och olivolja.
  2. Rosta potatisen i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15-20 min (beroende på potatisens storlek)

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt