Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk cashewost toppad med chiliflingor

Egengjord cashewost

Gör egen vegansk ost på cashewnötter. Testa att variera smaksättningen efter eget tycke!

50 min
Frukost
Grundrecept
Såser & tillbehör
Förrätt
Midsommar

Ingredienser

3 dl cashewnötter, blötlagda eller kokta
2 msk citronjuice
2 msk växtgrädde
3 msk b-jäst
1 msk chiliflingor
  1. Blötlägg cashewnötterna i minst tre timmar eller koka de kraftigt i 20 min. 
  2. Mixa cashewnötterna med citronjuice, växtgrädde och b-jäst med antingen en kraftig mixer eller matberedare till du får en slät blandning.
  3. Forma blandningen till önskad form och plasta in. Låt cashewosten bli kall i kylskåpet. 
  4. Ta ut osten ur plasten och strö på valfri smaksättning som chiliflingor, sesamfrön med gräslök eller svartpeppar. 
    Veganska cashewostar på en bricka intill vindruvor

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt