Hoppa till huvudinnehåll

Carpaccio på tofu

Recept från Goodstore och publicerad på "Djurens Rätt bästa recept"

20 min
Under 30 min
Förrätt
Glutenfritt
Grundrecept

Ingredienser

6 portioner
1 paket rökt tofu (200 g) t ex märket Taifun
1 paket basilikatofu (200 g) t ex märket Taifun
½ dl balsamvinäger
pinjenötter
färsk basilika eller/och rucola
  1. Börja med att reducera balsamvinägern genom att låta en del av vätskan i den koka bort. Kvar blir en sirapsliknande sås.
  2.  Rosta pinjenötterna i lite olja och salt, låt svalna på hushållspapper.
  3. Hyvla tofun i tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Lägg upp skivorna om vartannat på ett serveringsfat och häll över balsamvinägern, garnera med pinjenötter, basilikablad och rucola.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden