Hoppa till huvudinnehåll

Carpaccio på tofu

Recept från Goodstore och publicerad på "Djurens Rätt bästa recept"

20 min
Under 30 min
Förrätt
Glutenfritt
Grundrecept

Ingredienser

6 portioner
1 paket rökt tofu (200 g) t ex märket Taifun
1 paket basilikatofu (200 g) t ex märket Taifun
½ dl balsamvinäger
pinjenötter
färsk basilika eller/och rucola
  1. Börja med att reducera balsamvinägern genom att låta en del av vätskan i den koka bort. Kvar blir en sirapsliknande sås.
  2.  Rosta pinjenötterna i lite olja och salt, låt svalna på hushållspapper.
  3. Hyvla tofun i tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Lägg upp skivorna om vartannat på ett serveringsfat och häll över balsamvinägern, garnera med pinjenötter, basilikablad och rucola.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden