Hoppa till huvudinnehåll
Salladsbar med många olika, färgglada alternativ, fotad ovanifrån mot mörkgrått golv.
Vegokoll

Picadeli slopar det röda köttet!

Salladsföretaget Picadeli går ut med att de kommer sluta med allt rött kött i samtliga av sina salladsbarer i början av september 2021, med anledning av det röda köttets höga miljöpåverkan. Picadeli satsar fortsättningsvis på att utveckla sina veganska alternativ i salladsbaren, vilka i dagsläget utgör 70 procent av sortimentet.

Att rött kött inte är hållbart för miljön är de flesta medvetna om i dagsläget. Några som både är medvetna om detta och som gör ord till handling är salladsföretaget Picadeli. Som ett sätt att minska sitt klimatavtryck går företaget nu ut med att de tar bort allt rött kött från alla sina salladsbarer på marknaden!

I ett pressmeddelande skriver Picadeli att syftet med initiativet är att föregå med gott exempel för resten av livsmedelsindustrin genom att ta bort det röda köttet. Företaget nämner att den senaste rapporten från FN:s klimatpanel IPCC visar på det brådskande behovet av att ställa om till en mer hållbar livsmedelsindustri, och att animaliska livsmedel har ett större klimatavtryck än växtbaserade.

Det här är en viktig milstolpe på mer än ett sätt. Genom att konsumera hälsosam och hållbar mat kan man kraftigt reducera utsläppen av växthusgaser och vi vill vara en del av lösningen. Minst 90 procent av Picadelis sortiment är lakto-ovo-vegetariskt och 70 procent är helt veganskt. Vi vill ligga i framkant och att ta bort det röda köttet är därför ett naturligt steg i vår resa för att minska vårt klimatavtryck, säger Kristoffer Sunér Head of Food & Quality på Picadeli.

Det röda köttet i Picadelis salladsbarer kommer att fasas ut i början av september 2021, och Sunér nämner i ett annat uttalande i pressmeddelandet att Picadeli kontinuerligt arbetar med att skapa bra, växtbaserade alternativ till animaliska proteiner.

Ur miljösynpunkt är det röda köttet den största boven, men även vitt kött har högre klimatpåverkan än växtbaserade alternativ, och ur djurskyddsperspektiv är det tyvärr kycklingarna som är flest och har det allra sämst. Därför rekommenderar vi alltid att välja vego!

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration i brevlådan eller mailinkorgen! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden