Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk lax på en tallrik
Vegokoll

Oh, vegan lax!

Senast idag skrevs det om att stora livsmedelskedjor förutspår att vego är lika stor som kött om 10 år - att det inte är en trend utan ett skifte som sker i samhället. Och medan veganska alternativ till kött blir fler och bättre, försäljningssiffrorna ökar stadigt och målgruppen flexitarianer växer så har alternativ till fisken varit få. Oh Vegan! planerar att ändra på just det och blir först i Sverige att erbjuda vegansk lax och tonfisk tillsammans med andra “skaldjursprodukter"

De senaste 10 åren har varit bra för den veganska marknaden, djurskydd är en fråga som tar allt större plats i konsumenternas val av livsmedel och allt fler inser fördelarna för klimatet och hälsan med att välja växtbaserat. Och medan alternativen till kött blir fler och bättre har alternativen för fisk varit begränsande, men nu tar Oh Vegan! vegansk lax, tonfisk till Sverige, tillsammans med veganska räkor, calamaris och utsökta såser. 


Just nu kan du vallfärda till Oh Poké i Kista Stockholm för att få smaka den veganska laxen i en klassisk poké bowl men inom två veckor kommer du att kunna hitta den i samtliga Oh Poké restauranger som serverar polynesisk mat. En bowl kostar cirka 119 kr, en perfekt lunch! För tillfället finns Oh Poké på fyra ställen i Stockholm men befinner sig i en expansionsfas. Hitta närmsta restaurang.

Oh Vegan! säljer främst varor till grossister, så förhoppningsvis dröjer det inte länge innan vi kan äta vegansk lax och calamaris på flera restauranger runt om i landet. Några av de produkterna de erbjuder är som nämnt vegansk lax och tonfisk, båda är gjorda på tapiokastärkelse och är både soja-och glutenfria. De erbjuder även veganska räkor inklusive ett gäng panerade, crispy lemon shrimps samt kalamariz som är panerade veganska calamaris.  Dessutom erbjuder de 4 olika veganska såser - coctail som påminner om chili mayo, pinky garlic, smecksauce och en tryffelsås. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden