Hoppa till huvudinnehåll
oh mungood burgare
Vegokoll

Oh! Mungood ansluter sig till I'M VEGAN

Oh! Mungood är en innovativ utmanare bland växtbaserade proteinkällor med sina produkter gjorda på mungbönor, som både är ekologiska och glutenfria. Nu ansluter sig företagets veganska produkter till Djurens Rätts märkning I'M VEGAN. 

Sortimentet hos Oh! Mungood inkluderar burgare, bits och färs. Samtliga är ekologiska och innehåller inga tillsatser, är gluten- och laktosfria samt svenskproducerade. Produkterna smakar spiskummin, koriander, chili och rödbeta - med mungbönan som huvudingrediens.

Mungbönan är en riktig hälsobomb, då den är rik på proteiner, fibrer, folsyra, järn samt vitaminerna C och E. Dessutom har den ett lågt innehåll av mättat fett.

Oh! Mungood är helt enkelt en smakrik och innovativ utmanare bland vegetabiliska proteinkällor - som nu anslutit sig till Djurens Rätts märkning I'M VEGAN.

– Omtanken om miljö, människor och djur är central i allt vi gör på Oh! Mungood. Jag har personligen varit med i Djurens Rätt i många år så för mig kändes det självklart att märka våra produkter med I'M VEGAN., säger Caroline Nilsson, Grundare & VD, Oh! Mungood

I’M VEGAN förmedlar tydligt att produkten i fråga inte innehåller animalier och att den är framtagen utan djurförsök i något led. Märkningen gäller per produkt och alla produkter som är veganska kan få märkningen.

Vill du veta mer om I'M VEGAN? Eller är du företagare och är intresserad av att märka dina produkter med Djurens Rätts märkning?

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden