Hoppa till huvudinnehåll
Anamma skinkfärs
Vegokoll

Ny vegansk färs från Anamma - med skinksmak

Att växtbaserad färs är enkelt att få tag på i Sverige är sedan gammalt. Men vegansk färs med smak av rökt skinka, det är betydligt mer ovanligt. Anamma Vegoskinkfärs är faktiskt den första växtbaserade skinkfärsen som vi skådat. 

Anamma Vegoskinkfärs är en vegansk grovmald färs baserad på sojaprotein. Som namnet antyder har den en smak av rökt skinka och passar alltså utmärkt för den som vill få fram skinksmaken i veganska rätter. Den ska vara toppen på till exempel en vegansk pizza eller i en härlig gratäng.

 

Färsen passar alla då den är fri från gluten, mjölk, ägg och animaliska råvaror. Bonus är förstås att Anamma Vegoskinkfärs har mindre klimatpåverkan jämfört med fläskfärs. 

I skrivande stund finns den innovativa färsen bara tillgänglig för foodservice, det vill säga restauranger/caféer, hotell eller offentliga måltider inom vård och skolor. Anamma säger till Välj Vego att det inte finns någon plan på att lansera mot konsumenter i nuläget.

Vi hoppas såklart att Anamma ser över det här, så vi kan få se färsen i butik inom en snar framtid!

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden