Hoppa till huvudinnehåll
Två burkar Heinz på ett träbord mot en ljus bakgrund
Vegokoll

Heinz UK lanserar två nyheter

Heinz har lanserat veganska versioner av två av sina mest populära konserver – Creamy Tomato Soup och Beanz & Sausages i UK. 

Soppan är gjord på fermenterad soja istället för mejeriprodukter som används i den ursprungliga sorten, medan Beanz & Vegan Sausages innehåller köttfria korvar gjorda av veteprotein.

De nya lanseringarna kommer som svar på förfrågningar från konsumenter, som vill se fler växtbaserade Heinzprodukter som man kan ha i skafferiet under lång tid. Varumärket uttryckte att det finns en stor aptit på veganska versioner av befintliga Heinz-favoriter, med förväntan på samma goda smak som originalen.

Under de senaste åren har Heinz UK utökat sitt växtbaserade sortiment avsevärt. Under Veganuary 2021 lanserade varumärket en vegansk salladsdressinhg, bönburgare och ett urval av äggfria majonnäs. Detta följdes av ett växtbaserat barnmatssortiment senare under året. Heinz introducerade sedan hamburgare och köttfärs av bönbaserat köttsubstitut i oktober 2022.

Våra otroligt spännande (och otroligt läckra) Heinz växtbaserade innovationer har varit under utveckling i flera år för att ge den ikoniska smaken av Heinz, men nu växtbaserade! Vi är ledsna att det har tagit så lång tid, men lita på oss när vi säger att de har varit väl värda att vänta på. Och lagom till Veganuary också! sa Manel Jordão, varumärkeschef på Heinz.

De nya produkterna finns tillgängliga i UK på Ocado och Sainsbury's. Förhoppninsvis dröjer det inte länge tills de dyker upp på butikshyllorna i Sverige

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Ladda ner vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden