Hoppa till huvudinnehåll
En brun rund tårta där en bit har tagits så att innehållet med svartvinbär och mousse syns. Toppat med dekorationer från Gateau
Vegokoll

Här är den nya veganska tårtan hos Gateau

Mandel, hasselnötter och svarta vinbär är smakkombinationen i Gateaus höstiga tårtnyhet - som också är helt vegansk.

Gateau är Sveriges största hantverksbageri, vilket betyder att brödet bakas av bagare och inte maskiner. 

Idag finns Gateau i Stockholm, Uppsala och Skåne och erbjuder utbud på bland annat tårtor i fransk stil. Idén med franska tårtor bygger på att alla smaker i kompositionen finns med i varje tugga, därför är tårtorna låga med olika smaker i flera lager.

Varje säsong skapar konditorerna recept på nya tårtor och andra bakverk med inspiration från säsongens råvaror. Den här hösten bjuder dem på en helt vegansk sådan.

Det är en tårta med len mousse med mandel och hasselnötter som sveper in en interiör av svarta vinbär på en praliné med mandel och hasselnötter.

Det låter ju helt klart mums, eller hur?

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden