Hoppa till huvudinnehåll
Grönts fyra nua veganska färdigrätter, uppradade bredvid varandra i förpackning, mot rosa bakgrund
Vegokoll

Grönt veganiserar Nordens mest populära rätter

Det danska varumärket Grönt lanserar nu Nordens fyra mest populära rätter i vegansk tappning! I sortimentet finns färdigrätterna lasagne, chili non carne, tikka masala samt grön curry. Företagets utgångspunkt är att göra växtbaserade, välsmakande versioner av välkända favoriter, och produkterna finns nu i fyra av de nordiska länderna.

Det nya varumärket Grönt, med rötterna i Danmark, lanserar nu sina fyra första veganska färdigrätter på den svenska marknaden. Grönt berättar att lasagne, chili non carne, tikka masala och grön curry är de mest populära rätterna i Norden för tillfället, och undersökningar visar att mer än varannan svensk idag äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Mot denna bakgrund har märket valt att lansera just dessa rätter i vegansk version, det skriver Hotell & Restaurang.

I grund och botten handlar det om att göra något som smakar gott. Jag tror att många fortfarande tänker på linsbullar och rödbetsbiffar när de pratar köttfria måltider. Så vår utgångspunkt var att göra växtbaserade, välsmakande versioner av välkända favoriträtter…, berättar grundaren Anders P Christensen.

Grönt har sedan tidigare lanserat sina produkter i Danmark och Norge, och samtidigt som färdigrätterna lanseras här i Sverige sker samma sak även i Finland, vilket gör Grönt till det just nu snabbast växande livsmedelsvarumärket i Norden.

Färdigrätterna är djupfrysta och kan värmas i ugn eller mikro. Proteindelen är baserad på soja, och förpackningarna är till största del gjorda av återvunnet material. Du hittar Grönts färdigrätter på 7-Eleven, Pressbyrån och Convini.

Var med och driv på vegoutvecklingen! Som en del av Djurens Rätt arbetar Välj Vego för halverad köttkonsumtion till 2030. Vi vill driva på vegoutvecklingen och göra det lättare för konsumenter att välja vego. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden