Hoppa till huvudinnehåll
Godisar i olika färger mot en blå bakgrund.
Vegokoll

Gott & Blandat Original har blivit vegansk!

Storfavoriten Gott & Blandat Original har under 2022 gått från gelatinfri till helt vegansk genom en mindre receptförändring! 

Malaco Gott & Blandat lanserades år 1979 och blev snabbt en godisfavorit som uppskattas av hela familjen. Godispåsen innehåller en unik blandning av sött och salt godis med mjuk konsistens, vilket gör den till en storfavorit. Påsens mix består av populärt vingummi i olika fruktiga smaker, saltlakrits och den kända revolverlakritsen. Det mixade innehållet gör att påsen passar de flesta i smaken. 

Gott & Blandat Original och Gott & Blandat Salt har under 2022 gått och blivit veganska.  Den förändring som har gjorts är att de har bytt ut det röda färgämnet karmin (E120) mot paprikaextrakt samt har bytt ytbehandlingsmedlet bivax mot karnaubavax. Produkterna är gelatinfria sedan tidigare.

Vi ser en ökad efterfrågan på veganska produkter bland våra konsumenter, och är därför glada att ännu fler nu kan njuta av Gott & Blandat., säger Gith Angelfalk, kommunikationschef på Cloetta Sverige.

Redan nu sker tillverkningen enligt de nya recepten, men Cloetta har valt att inte gå ut med något pressmeddelande eftersom förändringen sker genom en så kallad ”soft change”, där de använder upp befintligt förpackningsmaterial först för att inte slänga något i onödan. Detta innebär att innehållet i påsen är veganskt utan att det framgår av förpackningen. På sikt får förpackningarna en ny design, där ”VEGANSK” kommer att synas på framsidan av påsarna.

Hämta mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden