Hoppa till huvudinnehåll
Eleven Madison Park in Lower Manhattan
Vegokoll

En av världens bästa restauranger blir vegansk

Kända Eleven Madison Park i New York har tidigare haft en helstekt anka som paradrätt. Men nu när den trestjärniga Michelinrestaurangen öppnar igen i juni 2021, så kommer den att vara helt vegansk. Det var kocken och ägaren Daniel Humm som gick ut med nyheten själv nyligen och sa då att hela menyn nu kommer att vara just växtbaserad. 

I nedre Manhattan i New York ligger Eleven Madison Park, som är en känd restaurang med inte bara en, utan tre Michelinstjärnor. En av restaurangens mest ikoniska rätter, som har funnits på menyn under längst tid, är helstekt anka med rättika och plommon. 

Men nu när stjärnrestaurangen öppnar igen i juni efter mer än ett år, kommer ankan och många andra rätter som den är känd för, inte längre finnas tillgängliga.

 Istället blir Eleven Madison Park en av de mest högprofilerade restaurangerna i världen att vara 100% veganska, vilket CNN Business rapporterar om.

 Jag är glad över att meddela att vi har tagit beslutet att servera en växtbaserad meny där vi inte använder några animaliska produkter. Varje rätt är gjord av grönsaker, både från jorden och havet, såsom frukt, bönor, svamp, spannmål och så mycket mer, skriver kocken och ägaren Daniel Humm i ett uttalande på restaurangens hemsida.

Beslutet speglar ett växande skifte i matindustrin, då fler och fler institutioner går över till mer hållbara ingredienser. Nyligen skrev vi t.e.x. om Michelinkocken Alexis Gauthier, som själv är vegan och har därför valt att också göra sin fine-dining restaurang  Gauthier Soho i London helt vegansk. 

Daniel Humm har tidigare sagt att han tror att framtiden för restauranger är vegansk och i en intervju har han också menat att det inte är hållbart hur folk äter kött.

Så med fler växtbaserade alternativ som dyker upp på menyer världen över samt ändrade attityder, verkar det som att dagarna med vegetariansim och veganism som marginaliserade dieter är förbi.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration i brevlådan eller mailinkorgen! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden