Hoppa till huvudinnehåll
Emma och Amelia från Vegansk Matlåda står och lagar mat i ett kök
Vegokoll

Det här är VEGOBÖSSAN i Musikhjälpen 2020

Idag, den 14 december, drar årets Musikhjälpen i Sveriges Radio igång med temat: ingen människa ska lämnas utan vård.  För att öka engagemanget kring frågan - och samtidigt visa hur många vi är som väljer bort köttet - har Vegansk matlåda startat VEGOBÖSSAN. Det är en bössa, inte bara för dig som är vego, utan  för alla som vill käka mer grönt.

Emma och Amelia Oller Westerberg, kända som systrarna bakom populära Vegansk matlåda, har tagit ett grymt initiativ och startat en insamling till Musikhjälpen 2020, där årets tema är att ingen människa ska lämnas utan vård.

Det är en öppen och peppig bössa för alla som äter (- eller vill äta mer) grönt. Bössan har fått namnet VEGOBÖSSAN och syftet är att visa hur många vi är som av olika anledningar väljer bort köttbiten, samtidigt som vi tillsammans ökar kunskapen och engagemanget för att ingen människa ska lämnas utan vård. 

Om du skänker 50 kronor eller mer så är du dessutom med och tävlar om 5 vegokit för att kickstarta ett grönt 2021 - vilket ju passar perfekt för dig som funderar på att anta utmaningen Veganuari i januari!

Läs mer om bössan och ge ditt önskade bidrag här!

Foto: SR

Det bästa sättet att hjälpa djur är att låta bli att äta dem. Anta vår Veganuari 2020 och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och mycket mer!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden