Hoppa till huvudinnehåll
Frukt och grönt-avdelning i en mataffär
Vegokoll

City Gross satsar på frukt och grönt - med grönsaksmästare

City Gross gör en ny utbildningssatsning i avdelningen frukt och grön. Under våren 2021 kommer  medarbetare att utbildas till grönsaksmästare. Syftet är att kunna erbjuda kunderna samma expertis i frukt- och gröntavdelningen som i kött-, fisk-, och bageriavdelningen.

I ett pressmeddelande skriver City Gross att 25 av deras medarbetare kommer delta i en utbildning - till att bli grönsaksmästare. Syftet är att kunna erbjuda kunderna samma expertis och specialkunskaper i frukt- och gröntavdelningen som de redan gör i kött-, fisk- och bageriavdelningen.

– Det handlar om allt från hur man hanterar produkterna på bästa sätt, hur inköpen går till men också hur man använder råvarorna – det vill säga tillagar dem, säger Kimberley Wintmo , affärsområdeschef för frukt och grönt inom Bergendahls food och initiativtagare till utbildningen.

 

På utbildningen lär sig deltagarna bl.a. hur de hanterar produkterna på bästa sätt, såsom känslighet för temperatur och luftfuktighet. De går också igenom råvaror i säsong, vilka olika märkningar som finns och vad de står för, hur inköpen går till samt hur produkterna kan användas i matlagning. 

– Allt för att kunna guida våra kunder på bästa sätt och hjälpa dem hitta nya produkter att använda sig av, berättar Kimberley Wintmo.

Utbildningen kommer äga rum under två tillfällen under våren och under första omgången deltar 25 medarbetare utspridda över landet. Tillsammans med befintliga grönsaksmästare kommer alla City Gross-butiker ha en expert innan 2022.

Men innan de första deltagarna får sin titel som grönsaksmästare, är det dags för tentamen under vecka 22. 

Sugen på att handla djurvänligt? I Djurens Rätts shop hittar du kläder, böcker, grejer till köket, affischer och massor annat. Samtidigt som du handlar stöder du vårt arbete, bra va?

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden