Hoppa till huvudinnehåll
Blå dekal för Sveriges vegovänligaste butik, mot oskarp miljöbild från butik.
Vegokoll

City Gross är Sveriges vegovänligaste butik!

Den 1 november, på internationella vegandagen, släpper Djurens Rätt sin ranking ”Sveriges vegovänligaste butik 2021”, genom vilken det veganska utbudet hos de svenska livsmedelskedjorna har kartlagts. Vinnaren är ingen mindre än City Gross!

Den 1 november, på internationella vegandagen, släpper Djurens Rätt sin ranking ”Sveriges vegovänligaste butik 2021”. Rankingen, som är den första i sitt slag i Sverige, är en del i det internationella programmet Vegan Retail Ranking som har genomförts i flera länder både inom- och utanför Europa. Undersökningen har gjorts systematiskt av ett fyrtiotal engagerade konsumenter runt om i landet och data har samlats in under hundratals timmar för att kunna jämföra de svenska livsmedelskedjornas vegoutbud i både större och mindre städer.

Rankingen fokuserar på utbudet av växtbaserade alternativ till animaliska produkter och tar hänsyn till fem huvudkategorier.

  1. Växtbaserade alternativ till kött, fisk, korv och charkprodukter
  2. Växtbaserade alternativ till mejeriprodukter
  3. Växtbaserat godis, bakverk och snacks
  4. Växtbaserade färdigrätter och färdigmat
  5. Växtbaserade såser, röror, dips och spreads

Djurens Rätt vill med denna rankning både informera intresserade konsumenter och vägleda företag i utvecklingen av deras växtbaserade sortiment. Att välja vego är enklare än någonsin tidigare och allt fler får upp ögonen för alla fördelar med en växtbaserad kost, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

City Gross kammar hem förstaplatsen med hela 137 poäng, följt av Ica på andra plats med 118 poäng och Coop på tredjeplats med 109 poäng. Läs mer om rankingen på Djurens Rätts hemsida.

Vinnaren av Sveriges vegovänligaste butik gör det enkelt för sina kunder att välja vego. City Gross toppar rankningen 2021 med sitt stora och breda vegoutbud runt om i Sverige. Vi ser fram emot att följa deras fortsatta arbete för ett ännu grönare sortiment!, avslutar Camilla Bergvall.

Var med och driv på vegoutvecklingen! Som en del av Djurens Rätt arbetar Välj Vego för halverad köttkonsumtion till 2030. Vi vill driva på vegoutvecklingen och göra det lättare för konsumenter att välja vego. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden