Hoppa till huvudinnehåll
fur free retailer
Vegokoll

Alexander McQueen och Balenciaga blir pälsfria

Alexander McQueen och Balenciaga säger nej till päls från djur! Fur Free Alliance gläds över att fler varumärken från franska lyxbolaget Kering gör pälsfria Gucci och Bottega Veneta sällskap.

Alexander McQueen och Balenciaga är senaste Keringägda lyxmärken som går ut med att de har pälsfria policies. Det skriver Fur Free Alliance på sin hemsida den 31 mars 2021.

Fur Free Alliance arbetar för en pälsfri handel genom att öka medvetenheten hos allmänheten och klädföretag om de grymheter som pälsindustrin utsätter djur för. De har tidigare arbetat med Gucci för att anta en pälsfri policy och har även jobbat med internationella märken såsom Prada, Armani och HUGO BOSS. 

Nyheten om att Alexander McQueen och Balenciagas blir pälsfria, kom först i "2020 Universal Registration document" där det bland annat står om Guccis avståndstagande från päls och:

”Balenciaga, Alexander McQueen och MCQ använder inte heller längre päls i sina kollektioner”

Den  här milstolpen följer efter att flera stora märken såsom  Michael Kors, Versace och Chanel har valt att bli pälsfria vilket tyder på att modebranschen vänder den hemska och onödiga pälshandeln ryggen. 

“Vi hyllar det här pälsfria draget av Alexander McQueen and Balenciaga. Att döda djur för päls är förlegat och inhumant. Dagens nyhet är ett stort steg mot den dagen när denna förfärliga behandling av djur når ett slut”, sa Joh Vinding, styrelseordförande hos Fur Free Alliance den 31 mars 2021.

Idag har över 1500 märken världen över tagit ansvar för djurvälfärd genom att gå med i Fur Free Retailer, vilket skickar starka signaler om att det inte finns en framtid för djurpäls inom mode.

Skänk en gåva till Djurens Rätts arbete! Som givare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren. 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden