Hoppa till huvudinnehåll
Skål med groddar, avokado och spenat på en persons ben

9 veganvänliga Instagramkonton ni måste följa

För bara några år sedan fanns det begränsat med veganska alternativ på butikerna och bland bloggar. Nu kryllar det av veganska matkonton, kokböcker och en hel del tidningar världen över. Bara de senaste två åren har också mode och hållbarhet fått ta större plats . Nedan följer våra favoritkonton och tidningar!

Mat och bakning

Swedish vegan  

Det finns bakning och så finns det bakning! Sverige har äran att ha en av de mest skickliga hemmabagare som noggrant tar fram recept, förbättrar recept och ger oss bakbok efter bakbok som vi kan nyttja i våra hem. Det är ingen mindre än Karolina Tegelaar som har skrivit ett gäng bakböcker både med och utan gluten och alltid ägg-och mjölkfria. De här recepten håller verkligen det de lovar och blir inte för torra eller för platta.

Vegourmet

Det här är en mattidning med kvalité i fokus. Förutom att ta förtrollande matbilder så gör redaktionen fantastiska reportage som alltid är årstidsbaserade. Det kommer fyra nummer per år men det är en rejäl tidning som tar sin tid att ta sig igenom. Den är fylld med allt från restaurangtips till dryckguider, allting är givetvis veganskt.

Jävligt Gott

Gustav som för bara några månader sen tog steget till veganism har växt i rekordfart med sitt konto och blogg Jävligt gott. Det är husmanskost och köttiga rätter som står i fokus, här tummas det inte med varken kvalité eller smaksättning. Dessutom drivs det en hel del kampanjer under kontot, nu senast Vego i skolan.

Vegomagasinet

Sveriges första och största vegomagasin bjuder på makalös god och enkel mat till både vardag och fest. Tidningen kommer ut varannan månad och har alltid senaste nyheterna, vegokändisar som berättar om sin resa och ett uppslag med modetips. Dessutom är tidningen fullproppad med recept. En av höjdpunkterna är deras veckomeny med enkla recept!

Mode och skönhet

Veganism handlar allt som oftast om att leva ett liv där du bidrar med så lite lidande som möjligt för djuren. Därför tänkte vi lyfta ett gäng modeaktörer och influencers som enbart jobbar utan animaliska material.

Votchwatch

Det här är ett företag som tillverkar stilrena klockor med veganläder. De jobbar med olika material och utvecklar ständigt nya hållbara materialblandningar och modeller. Perfekta för alla som gillar att klä sig stilrent.

Vilda Magazine

En djurvänlig webbaserad modetidning. Det är en svenskfödd Londonbo som grundade magasinet och som tillsammans med ett gäng coola skribenter fyller den med artiklar om hållbarhet från alla aspekter. Allt från miljövänliga material till hållbara förhållande för arbetarna som tillverkar produkterna. Bild av Olivia Kahlin. 

Huntd

En influenser från Australien som har tagit vego-modevärlden med storm är Nadhisha under namnet huntdblog. Efter ett gäng år som influencer har hon  äntligen har lanserat hennes egna skovarumärke, Huntd, helt veganska och med en helhetstänk kring hållbarhet.

Thevashionblog

Även i Sverige finns det en drös med bloggare som fokuserar på enbart djurvänliga material och har en helhetstänk kring hållbarhet. Det ska inte bara vara snäll mot djuren men även mot miljön och mot människorna som skapar dessa produkter. Clara Karpfors under insta-namnet Thevashionblog, tipsar om en hållbar livsstil utan att tumma på mode eller kvalité.

Thrive

Det här är en återkommande butik vi tipsar om. Det beror helt enkelt på att det är Skandinaviens största butik med enbart vegansk mode och återigen med en komplett hållbarhetstänk. Här hittar du både kläder och accessoarer.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden