Hoppa till huvudinnehåll

Bygg en hållbar garderob

Konsumenter blir allt mer medvetna både om vad vi äter och vad vi bär. Samtidigt som vegankost tar desto större plats på middagsbordet så har flera klädföretag börjat ta hållbarhet på allvar. Detta speglar sig i form av materialval, schysstare villkor för de som tillverkar kläderna och miljötänk för hela kedjan.

Efter decennier av protester mot päls har trendsättare som Gucci, Versace, Michael Kors, Jimmy Choo med flera antagit pälsfria policyn och menar på att päls är utdaterad, miljöfarlig och kontroversiell med hänsyn till djuren.

Samtidigt lever ull, läder och dun kvar. Men det finns företag som har tagit det längre, desto flera företag väljer att ta helhetsgrepp kring sina produkter och tar högre betalt än kedjorna men levererar kvalitativ slow fashion utan animaliska material.

Någon som inspirerar med hållbara varumärken är Clara Karpfors. Det är genom bloggen thevashionblog.se som hon delar med sig av tips på både klockor, kläder, skor och väskor. Alla fria från animaliska material och med hållbarhetstänk i ryggraden.

Förutom att välja hållbara företag så gör Clara en kapsel inför varje säsong. Här hittar ni hennes sommarkapsel. Det går kort och gott ut på att välja och planera sina plagg och outfits inför säsongen så att du slipper inte veta vad du ska ha på dig och samtidigt köpa massa plagg som inte går ihop. Ett fantastiskt sätt att spara på jordens resurser! Du hittar även Clara på Instagram @thevashionblog.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden