Hoppa till huvudinnehåll

Green Laces - hållbart mode med stil

Brant upp till Mosebacke torg i Stockholm hittar du både vårens vita sneakers och andra hållbara accessoarer

Green Laces är sedan 2011 nordens ledande återförsäljare av skor och accessoarer som är etiskt och hållbart producerade. Alla produkter är miljövänliga och helt fria från animalier utan att göra avkall på design. Sortimentet består bland annat av märken som Back, Good guys don’t wear leather, Havaianas, Matt  & Nat, Sandqvist, Superga, Teva och Veja. Green Laces finns äver på nätet! 

Inför våren 2018 har lokalen på Hökens Gata 7 i Stockholm uppdaterats med ett helt nytt butikskoncept framtaget och byggt av Dennis Graben från Cray Collective i samarbete med Linnea Schröder från Cray Collective och Green Laces. Inredningen är sofistikerad men lekfull, formerna grafiska men mjuka. Färgerna går i dova toner av grönt och rosa. All inredning är platsbyggd och unik för lokalen. Möbeldesigner Robin Mustonen har byggt en hyllkonsol i en mörk, rostfärgad ton som kontrasterar mot det övriga färgschemat. Keramiken är också egen i sitt slag, modulerna för skor och accessoarer har organiska former och för tankarna till skog och berg. Den ringlade vasen, som agerar rummets mittpunkt, är skapad av Anna Schröder.

Jag ville skapa en butik med skor och accessoarer producerade utan att någon har tagit skada. Därför är samtliga produkter veganska från märken med fokus på hållbarhet och rättvisa arbetsförhållanden i alla led av produktionen. Jag vill att butiken ska inspirera till att göra bra val. Besökare ska känna, precis som jag, att veganism och hållbart mode är sexigt och kul.”
– Nina Färdig, grundare Green Laces

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden