Hoppa till huvudinnehåll
Bild på små färgglada hus i Skånevid stranden
Vegokoll

7 matställen i Skåne du inte vill missa

Skåne är inte bara känd för sina öppna landskap och för landets charmigaste dialekt. Deras magiska stränder påminner oss om medelhavet och gör sig perfekta att semestra på. Är du vegan har du goda möjligheter att äta makalös god mat både till frukost, lunch och middag. Nedan har vi samlat åtta favoriter!


 

 1. Möllans Falafel
  Möllans falafel har ett stort utbud av vegansk snabbmat. Det finns flera olika sorters burgare, vegansk "kyckling" och "kebab" att välja mellan. Priserna ligger kring 50 - 70 kr per rätt och det finns massor av veganska såser att välja mellan.
  Mer info.
   
 2. Cashew Vegan Kitchen
  En av Lunds favoriter är just denna, 2016 kammade systrarna bakom restaurangen hem priset för Vegoutmärkelse som tilldelas av Djurens Rätts lokalorganisation i Lund. Här finner du modern asiatisk mat lagad från grunden och rawfood efterrätter. Menyn varierar dagligen men vill du få en inblick i vad som serveras bör du spana in deras Instagram. Lokalen är rätt liten men maten funkar fint att ta med till en park om vädret tillåter.
  Mer info.
   
 3. Thai Corner Ystad
  Här kan du få riktigt gott thailändsk mat. Restaurangen som ligger i Ystad har både uteservering och platser inomhus. De har en lakto-ovo vegetarisk meny men majoriteten av rätterna går att anpassa till veganska. Dessa består mycket av ris/nudlar, tofu och wokade grönsaker.
  Mer info.
   
 4. Glassmakeriet Ystad  -Som den stora majoriteten av glassbarer så varierar Glassmakeriets smaker och varianter dagligen efter råvaror och humör. De har alltid 24 smaker och en stor del av dessa är antingen riktigt goda sorber eller vegansk glass av olika baser. 
  Mer info.

   
 5. Dolce Sicilia - Dolce Sicilia som är belägen i Malmö har liksom Glassmakeriet varierande smaker och glassvarianter. Här utlovas Malmös bästa glass, deras sorber är välomtalade. 
  Mer info.

   

 6. Bageri Leve - Hos Bageri Leve hittar du ett klassiskt bageri med en ekologisk twist. Alla bröd är bakade i stenugn med surdegskultur. Välj detta för att handla ditt frukostbröd eller kom in senare och avnjut en miljö av secondhand möbler, veganska munkar, citronmaränger och mycket annat som gör det svårt att lämna.
   Mer info.

   

 7. Café Jesusbaren -Det är den inbjudande och inspirerande atmosfären med kärlek till Latinamerika som sticker ut på Jesusbaren. Menyn består bland annat av en mackor, enklare soppor och kaffe. Vissa kvällar omvandlas caféet och bjuder in till livemusik och jazzkvällar och mot varmare årstider har du även möjlighet att blicka ut mot grönskan på deras uteservering. Utvalda rätter är veganska. 
  Mer info.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden