Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

4 veganska alternativ till sill på julbordet

Vissa gillar att laga julmaten från grunden, andra föredrar att köpa färdigt. Här finns fyra alternativ till sill på julbordet för den som inte har tid eller lust att tillverka sin egen.

tre förpackningar yipin curry

Yi pin

Yipin har 3 varianter av veganska rörör gjorda på tofu - tofuröra curry är smaksatt med curry och paprika, tofuröra varmrökt innehåller strimlor av alspånsrökt tofu som både smakar och känns som lax samt tofuröra skagen som är både krämig och innehåller tångkaviar. Mums!

vegansk alternativ till sill från Coop, tre burkar

Coops tofusill

Coop har också tre varianter av “sill”  gjorda på tofu. Dessa kommer i smakerna currytofu med äpple, senapstofu med dill och skärgårdstofu med tångkaviar. Supergoda och finns i de flesta Coop-butiker.

vegansk alternativ till sill, senapsgravad tofu

Tofu senapsgravad från Fiskexporten

Fiskexporten som vanligen håller på med fiskprodukter har tagit fram en vegansk senapssill, även den med tofu. Den går under namnet tofu senapsgravad. Väldig god och otippad från en typisk fiskföretag!

Vegansk svampalternativ till sill

Svill

Svill har skapat två produkter gjorda på svenskodlad, ekologisk shiitakesvamp som är inlagd och smakar som sill. Svill tillagas för hand på riktiga råvaror och helt utan tillsatser. Den är naturligt glutenfri, mjölkfri och hundra procent vegetarisk. En riktigt utstickare!

Det bästa sättet att hjälpa djur är att låta bli att äta dem. Anta vår Veganuari 2020 och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och mycket mer!

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden