Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

4 sätt att ersätta ägg

Att ersätta ägg är nog enklare än du tror, i bakning går det att variera med  en mängd olika komponenter beroende på vad du bakar. Även äggsmak går att efterlikna! Vi har samlat våra fyra bästa tips för att låta hönsen behålla sina ägg och fortsätta äta gott.

1. I bakning

Ägg används inom bakning för att ge volym och binda ihop. Det finns många olika knep för att ersätta ägg med mer djurvänliga livsmedel inom bakning. Fiberhusk som är gjort på pulvriserade psylliumfröskal binder bakverk, pannkakor och veganska färsbullar väldigt bra. Dessutom passar det utmärkt när du bakar med glutenfria mjölsorter. För att få volym kan du använda dig av bakpulver, jäst eller bikarbonat. Använd gärna bikarbonat när du bakar med syrliga ingredienser som t.ex. lingon i mjuk pepparkaka, saknar du syrliga ingredienser går det utmärkt att använda vanligt bakpulver.

Thumbnail

 

2. Maränger

Visst går det att göra maränger veganska! Japp, upptäckten av kikärtsspad revolutionerade veganvärlden redan 2015. Det går också fint att göra mer avancerade varianter som pavlova och marängtårtor. 

Thumbnail

3. Scrambled tofu

Även ägg och smak av ägg går att efterlikna!  Med kala namak salt får du den äggiga smaken även på scrambled tofu. Vill du ta det ett steg längre så kan du göra egna kokta veggs. Du hittar oftast kala namak i indiska, asiatiska eller helveganska butiker. 

Thumbnail

4. Majonnäs

Att fixa egen vegansk majonnäs är både enkelt och billigt, allt du behöver är sojamjölk, olja samt lite senap och citron. Vill få till äggsmak tillsätter du lite kala namak. Testa att pressa i en klyfta vitlök så får du aioli!

Thumbnail

Fler lästips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt