Hoppa till huvudinnehåll
Förpackning med vegokebab från Schysst käk, mot rosa bagrund
Vegokoll

Vinnaren av Årets Dagligvara!

I början av september skrev vi om att samtliga produkter som nominerats till priset Årets Dagligvara var veganska, och nu kan vi berätta att den slutgiltiga vinnaren är Vegokebab från Schysst käk!

Årets Dagligvara är en utmärkelse som tilldelas en produkt som varit särskilt framgångsrik och innovativ i sin lansering, och som mött ett nytt konsumentbehov. Priset har delats ut sedan 2006 och vinnaren bestäms av en jury bestående av representanter från dagligvaruhandeln.

Under branschorganisationen DLF’s höstmöte, som hölls den 7:e oktober, presenterades årets vinnare, vilken är ingen mindre än Vegokebab från Schysst Käk!

Juryn berättar att vegokebaben har bidragit starkt till utvecklingen i sin produktkategori, och har gett kategorin en tillväxt på hela 18,8%.

Vem vill inte äta kebab? Alla vill äta kebab, och nu går det äntligen att göra det veganskt och hållbart. Halleluja!, säger Micael Dahlen, professor vid Handelshögskolan och medverkande i juryn.

De andra två produkterna som nominerades till priset var Vegopizza från Anamma och Havregurt Turkisk från Oatly, som även de på många sätt uppfyllde kriterierna för utmärkelsen.

Vi är glada över utvecklingen av både utbud och efterfrågan av vegoprodukter på marknaden, och ser fram emot att se ännu fler fantastiska vegolanseringar framöver!

Var med och driv på vegoutvecklingen! Som en del av Djurens Rätt arbetar Välj Vego för halverad köttkonsumtion till 2030. Vi vill driva på vegoutvecklingen och göra det lättare för konsumenter att välja vego. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden