Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Vegovänliga Årstiderna är Årets hållbara företag 2020

Med sina ekologiska, vegetariska och veganska matkassar drog företaget Årstiderna hem det åtråvärda priset som Årets hållbara företag i Retail Awards 2020!

Varje år arrangeras Retail Awards av Svensk Handel och branschtidningen Market.  Syftet är att lyfta, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln.

En av kategorierna är Årets hållbara företag och den 21 september stod det klart att vinnaren 2020 är det ekologiska företaget Årstiderna!

Så här lät  juryns motivering för Årets hållbara reailföretag 2020 under Retail Awards:

Alla kan göra skillnad i varje tugga.  Årstiderna möjliggör för konsumenten att göra det hållbara valet, som ibland upplevs som komplicerat, enkelt

Med sina vegetariska och veganska matkassar levererar Årstiderna 100 procent ekologisk mat till folks dörrar i både Sverige och Danmark.

Fun fact är att den veganska kassen har Djurens Rätts märkning I'm vegan, vilket visar konsumenterna att den uppfyller de krav som Djurens Rätt ställer på veganska produkter. Läs mer om det här.

Men hur jobbar Årstiderna hållbart då?

Jo, sedan 2003 har företaget en no fly-policy som betyder att inga varor transporteras med flyg.  Hela verksamheten CO2-beräknas och Årstiderna siktar på att CO2-räkenskapet ska vara i balans (alltså klimatneutral) vid  2020:s slut.
Ännu en sak är att verksamhetens mål är att alla Årstidernas leverantörer ska ha sina CO2-räkenskap i balans år 2025.

Dessutom arbetar Årstiderna enligt European Chicken Commitment för att kycklingarna ska få det bättre.

 

Foto: Årstiderna

- Vi har jobbat med hållbarhet i alla led i över 20 år. Ända sedan Årstiderna grundades har alla beslut tagits utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vi är väldigt stolta över att få uppmärksammas för det arbete vi gör för planeten, säger Rachel Seow Sosa Head of Sales, Marketing & Communications på Årstiderna.

Det bästa sättet att hjälpa djur är att låta bli att äta dem. Få mer inspiration i brevlådan! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden