Hoppa till huvudinnehåll
Bild på vegme burgare
Vegokoll

Vegmes grillnyheter

Den efterlängtade grillsäsongen står äntligen för dörren och Vegme  lanserar fyra nyheter: Seaweed-burgare, BBQ-burgare,  Vegobullar och en vegansk bearnaisesås 

 

 Det är alltid roligt att vara först ut med unika innovationer inom den vegetariska kategorin! Vår Seaweed-burgare är smaksatt med alger från den svenska västkusten. Genom en egenutvecklad process har vi sen förädlat den svenska sockertången och kombinerat den med utvalt sojaprotein och svarta bönor från Europa. Resultatet blir en ljuvlig och saftig algburgare, full av Seamami-smak, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe. 

Sedan hösten 2017 har VegMe erbjudit svenska konsumenter vegetariska produkter gjorda på klimatsmart sojaprotein som enbart tas från kontrollerade odlingar inom Europa. VegMes produkter har en unik köttliknande textur och umamismak som framställs genom en process där kallrökt svenskt vatten och kallrökt svensk ekologisk rapsolja pressas in i sojaproteinet. Processen heter Äkta Rök och är VegMes eget smaksättningskoncept. Trots att rök är en betydande del av processen innebär det inte att maten smakar rökt i traditionell mening. I själva verket framhäver processen umamismaken och dämpar den bismak som kan följa med sojabönan.

VegMes produkter säljs idag på ICA, Coop, Hemköp, Willys och City Gross samt hos restauranggrossisterna Martin & Servera, Menigo och Grönsakshallen Sorunda.

Seaweed-Burgare
Saftiga vegoburgare gjorda av proteinrik bönmix och havsalger från den svenska västkusten.

Rekommenderat pris: cirka 49,90 SEK

BBQ-Burgare
Extra saftiga vegoburgare med härlig BBQ- smak, perfekt för grill eller stekpanna. 

Rekommenderat pris: cirka 49,90 SEK

Vegobullar
Små, runda och saftiga vegobullar. En smakrik klassiker för både stora och små.

Rekommenderat pris: cirka 29,90 SEK

Bearnaisesås
Ett av Sveriges mest sålda livsmedel finns nu i en helt vegetarisk variant som har vispats med ballongvisp för att bli extra fluffig och lätt i sin konsistens.

Rekommenderat pris: cirka 29,90 SEK

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden